preskoči na sadržaj

Srednja škola Bol, Bol

 > Novosti
Vijesti

Nastava na daljinu

Autor: Sani Bodlović, Petra Kokeza, 14. 3. 2020.

Dragi učenici, roditelji i nastavnici

Od ponedjeljka, 16.03.2020. krećemo sa sustavom poučavanja na daljinu. Svi učenici i nastavnici su se trebali prijaviti na Office365 gdje su u Teams-u otvoreni virtualni razredi i zbornica.  U ponedjeljak tijekom jutra ćemo testirati cijeli sustav zato je bitno da učenici prate upute svojih razrednika koji će ih pravovremeno obavještavati o  cijelom procesu. Raspored sati  s poveznicama na obrazovne sadržaje bit će pravovremeno objavljivan na stranici škole.

U svojoj uputi ministrica Blaženka Divljak ističe sljedeće:

·       Svi dani od ponedjeljka se računaju kao nastavni dani i upisuju se u e-Dnevnik.

·       S obzirom na vrlo zahtjevno skaliranje sustava učenja na daljinu, koje je nemoguće uspostaviti u nekoliko tjedana tako da radi besprijekorno, očekuje se da za sve načine izvođenja nastave postoji rezervna (back-up) opcija. Stoga će sva komunikacija, ako dođe do pucanja sustava ići mailovima.

·       Učenici trebaju izvršavati aktivnosti u virtualnim učionicama, ali ne treba inzistirati da to rade u realnom vremenu (sinkrono), nego tijekom dana jer možda imaju teškoća pristupiti internetu ili dijele uređaj s braćom i sestrama. Dakle, bilo kada u tijeku dana je prihvatljivo da učenici odrade svoje obaveze.

·       Učitelji i nastavnici trebaju pratiti aktivnosti učenika, davati im zadatke, poticati ih na rad i okupljati u virtualne učionice. Nužno je da učenici, koliko je god to moguće, dobiju povratnu informaciju o svojem radu i napretku (vrednovanje kao učenje, vrednovanje za učenje). Tijekom nadolazeća dva tjedna nema ocjenjivanja (vrednovanja ishoda učenja).

·       Upozorite učenike na primjerene oblike ponašanja u virtualnom okruženju, što znači da vrijede slična pravila primjerenog ponašanja i ophođenja kao i u učionici. Što znači da učenici za neprimjerene oblike mogu snositi posljedice.

·       Ako učenik nije bio aktivan cijeli dan u virtualnom razredu, roditelj taj izostanak treba opravdati razredniku.

Zajedničkim odgovornim radom i uz međusobno uvažavanje i u ovom turbulentnom vremenu možemo biti uspješni.

 

S poštovanjem, ravnateljica,

Sani Bodlović
ERASMUS+

eTwinning

Projekt Divlji pijat

Kalendar
« Studeni 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Agencija za mobilnost

MZO

 

AZOO

ASOO

Centar izvrsnosti SDŽ

e-Lektire

CMS za škole logo
Srednja škola Bol, Bol / Bračka cesta 3, HR-21420 Bol / ss-bol.skole.hr / ured@ss-bol.skole.hr
preskoči na navigaciju