2022-11-29 01:23:00

Lipi moj otoče...

U  sklopu Projekta uspostave regionalnog centra kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva Turističko-ugostiteljska škola Split krajem studenog organizirala je petodnevnu Manifestaciju Sustainable Future in Tourisam-Dani Adventa RCK. Osnovni cilj je promoviranje održivosti hrvatskog turizma, a temelji se na korištenju prirodnih resursa i tradicijskim kulinarskim vrijednostima.

Dolaskom visokih dužnosnika, uvaženih predstavnika iz sektora turizma i obrazovanja te drugih projektnih partnera naglašena je važnost  razvoja i dugoročne opstojnosti Projekta RCK.

28.11. 2022 u 13 sati u restoranu Velum u Splitu održan je prvi dan na kojem je sudjelovala i naša škola kao partner.

Koncept predstavljanja je bilo osmišljanje, prigotovljavanje i prezentiranje autohtonog otočkog menija pod nazivom „Lipi moj otoče“  kao i drugih regija: grada Splita, Zagore i Dalmacije.

U predprostoru restorana je bio organiziran mali sajam na kojem su se predstavili partneri, ali i renomirani proizvođači hrane s domaćih OPG. Tako smo iz Bola imali priliku pozvati i gospođu Željanu Cvitanić iz „OPG Cvitanić“ koji je ponosni nositelj certifikata kvalitete i autentičnosti Bračkog varenika.

Obitelj Željane i Jakše Cvitanića iz Bola već godinama proizvode taj skupocjeni i dragocjeni prirodni dodatak jelima koji se priprema dugotrajnim iskuhavanjem mošta autohtonih sorti crnog grožđa, a ovo je bila idealna prilika da ga se približi i pobliže predstavi i širem krugu potrošača.

U pratnji učenika Mihaela Gregića i Ivana Milana koji su aktivno sudjelovali u osmišljavanju menija i promociji škole bile su ravnateljica Srednje škole Bol Sani Bodlović i nastavnica Marijana Marić, voditeljica općeg dijela projekta RCK.

Nastavak događanja za naše učenike će biti nešto naporniji i uzbudljiviji jer ih očekuje natjecanje za koje na žalost nisu imali puno pripreme, nego hrabro srce 😊


Srednja škola "Bol" Bol