2023-10-13 19:28:00

OBILJEŽAVANJE 100 GODINA TURIZMA U BOLU I DANA TZO

Na Studencu je prošli vikend bilo vrlo živo. Povodom Dana TZO i 100 godina turizma u Bolu (što se obilježava cijelu ovu godinu) 7. i 8. listopada organizirana je prva Bolsko lignjadura uz mnoge popratne sadržaje, puno posjetitelja i oko sto natjecatelja u lignjolovu.

Ovo događanje je bilo još jedna prilika da prezentiramo aktivnosti naše Škole te lokalnu zajednicu i ostale zainteresirane (prisutne) pobliže upoznamo s djelovanjem, radom i ciljevima naše ustanove. Zainteresirani učenici ugostiteljske struke prisustvovali su svojevrsnom Masterclassu. Prvi dan su kuhari iz ŠKMER-a s chefom Željkom Nevenom Bremecom u velikoj „teći“ pripremali gulaš za natjecatelje i ostale prisutne, a drugi dan su od ulova pripremili lignje s manistrom i bobom koje su se mogle konzumirati uz donaciju za Bračke pupoljke. Na našem štandu veliki je interes bio za projekt Divlji pijat i
istoimenu nagrađenu kuharicu, a najviše za koktel trtajun iz spomenute knjige kao i za novi koktel od levande koji smo kreirali na radionicama UZ Reful kao i za proizvode proizišle iz kreativne sekcije naše zadruge. Hvala svima koji su nas podržali, a najviše našem koktel majstoru Josipu Glasinoviću i 4. a razredu koji su uvijek spremni za akciju.


Srednja škola "Bol" Bol