preskoči na sadržaj

Srednja škola Bol, Bol

 > Nastava  > Obavijesti
ERASMUS+ primanje učenika

Poštovani roditelji,

ovim putem vam želimo pružiti osnovne informacije u vezi domaćinstva koje pružate učenicima naših zemalja partnera tijekom aktivnosti učenja, podučavanja i osposobljavanja planiranih u okviru Erasmus + projekta  ˮBe a Responsible Citizen in the Digital World of Tomorrowˮ od 23.9. do 27.9. 2019.

U ponedjeljak, 23.9. je planiran odlazak u Sinj gdje na izletu, posjetu imanju Mustang i Muzeju Alke provodimo cijeli dan. Iz Bola krećemo katamaranom u 6.30 i vraćamo se istim putem u Bol oko 6 sati popodne, što znači da ujutro trebate dovesti svoje dijete na katamaran i popodne se vratiti po njega i učenika kojem ste domaćin kako biste ih odveli kući (ovo se odnosi na putnike, ali bilo bi lijepo da i bolski roditelji dočekaju svoje dijete i učenika koji dolazi u vašu obitelj).  Vaše dijete treba biti lagano i sportski obučeno kako bi moglo pratiti program i eventualno ponijeti rezervnu odjeću, ako se poželi preodjenuti.

Od utorka od 8 sati počinjemo sa radom u školi gdje ostajemo do 3 ili 4 sata popodne, što znači (putnici) da se vaše dijete i učenik kojem ste domaćin neće moći vratiti učeničkim autobusom.

U srijedu ujutro je planiran odlazak u Zmajevu špilju uz stručno vodstvo gospodina Kojdića, pa se pobrinite da se vaše dijete i učenik kojem ste domaćin lagano i sportski odjenu i da svakako ponesu rezervnu odjeću ( barem majicu) jer se nakon Zmajeve špilje vraćamo u školu.

Svi učenici koji sudjeluju u programu ne pohađaju nastavu tijekom spomenutog tjedna i imaju osiguran ručak u školi. Vi, kao domaćini ste zaduženi za doručak i večeru. Ukoliko neko dijete koje će biti smješteno u obitelji ima neku alergiju na hranu, o tome ćete biti obaviješteni na vrijeme.

Ukoliko je to moguće, u duhu dobrodošlice stranim učenicima bi bilo lijepo da ih odvedete u razgledavanje našega otoka.

Također, na kraju tjedna će biti potrebno odvesti vašeg gosta do mjesta iz kojega će otputovati u Split. ( Bol ili Supetar)

Hvala na podršci i želji da doprinesete ovom projektu.

Zahvalne,

Petra Kokeza i Rovena Trivanović

http://mobilnost.hr/cms_files/2016/02/1454410764_eu-flag-erasmus--vect-pos.jpg


 

 Roditeljima učenika Srednje škole Bol

Predmet: Ugošćavanje stranog učenika

Poštovani,
Naša Škola već nekoliko godina uspješno surađuje s Udrugom za interkulturalno učenje „ AFS Branch Office Croatia“ i  „Globus“ iz Zagreba preko kojih  je na razmjenu iz naše škole išlo 8 učenika ( u Francusku, Njemačku, Austriju, Italiju, SAD i Švicarsku). Nastavu u našoj školi pohađale su  dvije učenice iz Francuske i Belgije, a ove godine u Hrvatsku dolazi 8 učenika. Kako bi nastavili daljnju kvalitetnu suradnju i  ove godine tražimo dvije obitelji koje bi ugostile po jednu učenicu iz Italije,  na 3 mjeseca. Učenice dolaze u Hrvatsku 07. rujna 2012., a odlaze 02. prosinca 2012.
Razlozi za ugošćavanje stranog učenika su mnogi. Vaše dijete i vaša obitelj će moći upoznati stranu kulturu, a vlastitu vidjeti iz druge perspektive. Dok će svakodnevica života vašeg djeteta i vaše obitelji biti bogatija i dinamičnija. Pomoći ćete mladoj osobi da postane obrazovanija i samopouzdanija, a ako vaše dijete odluči ići na razmjenu vidjet ćete što će proživljavati.
Od vas se očekuje da u svom domu imate slobodan krevet, da učeniku možete osigurati 3 obroka dnevno i da strani učenik bude prihvaćen kao član vaše obitelji.           Poštovani, mi smatramo da programi razmjene pridonose povećanju mobilnosti naših učenika i unošenje multikulturalnosti u naš školski sustav kao i u naš život. Učinite prvi korak u susret  ka multikulturalnosti i ugostite jedno dijete koje vjeruje u ljudsku  dobrotu, jer inače ne bi išlo u nepoznati svijet. Vi i vaše dijete ćete zasigurno steći nove i iskrene prijatelje.
Isto tako učenik iz obitelji koja ugosti stranog učenika imat će prednost pri dodjeli stipendija za odlazak na razmjenu u slijedećem ciklusu.

Hvala vam,
S poštovanjem,

Ravnatelj:
Krešimir Okmažić, prof.

Dodatne informacije  možete dobiti na  www. afs.hr

 


ERASMUS+

eTwinning

Projekt Divlji pijat

Kalendar
« Rujan 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Agencija za mobilnost

MZO

 

AZOO

ASOO

Centar izvrsnosti SDŽ

e-Lektire

CMS za škole logo
Srednja škola Bol, Bol / Bračka cesta 3, HR-21420 Bol / ss-bol.skole.hr / ured@ss-bol.skole.hr
preskoči na navigaciju