Srednja škola Bol tradicionalno i svečano je obilježila Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje, objedinjene s Danom jabuka i Danom kuhara. Iako smo se ove godine, zbog bojazni od kiše, odlučili za organizaciju u školskom restoranu, to nimalo nije umanjilo toplinu i blagoslov ove cijenjene manifestacije.
Ova je manifestacija uvijek rado posjećena, a za njezinu organizaciju i bogatu ponudu zaslužni su naši marljivi učenici:
- Učenici kuhari 3. razreda
- Učenici komercijalisti (2., 3. i 4. razred)
Posebno nas veseli što smo dobili kvalitetno pojačanje i asistenciju od novih učenika prvih razreda modularne nastave, koji su time pokazali predanost struci i zajedništvu već na početku školovanja.
Cjelokupni program pripremljen je pod vodstvom i mentorstvom nastavnica Darije, Olge i Marijane.
Gozba zahvale i jesenskih delicija
Uz prigodne tekstove, pjesme i molitvu zahvale za sve plodove koje nam zemlja daje, uslijedila je bogata gozba. Naši su učenici ponovno zadivili svoje kolege i profesore impresivnim kulinarskim umijećem i maštovitošću.
Na stolovima se našlo zaista svega:
- Pekarski proizvodi: Raznovrsni kruhovi i peciva.
- Slatko i slano: Savijače, namazi, slatki kolači i pite.
- Kraljice jeseni: Posebno su se isticale slastice s jabukama i bundevama.
Ovo kratko, ali slatko druženje proteklo je u ozračju zajedništva, uvažavanja tradicije i ponosa na vještine koje naši učenici stječu u školi.
Zahvaljujemo svim sudionicima, učenicima i nastavnicama, na trudu i entuzijazmu.












