Datum objave: 26. listopada 2025.
Kategorija: Projekti

Učenici i djelatnici naše škole sudjelovali su u događaju „Čuvari tradicije – od brodice do stola: Okusi i priče Jadrana“ održanom na otoku Braču krajem listopada 2025. Radionica je predstavila autohtone recepte i tradicionalne tehnike pripreme jela poput buzare, carpaccia i savura i komiške pogače, čime smo produbili spoznaju o bogatoj gastronomiji našeg kraja.

Nakon radionice, posjetili smo interpretacijski centar „Kuća o’ 5 dolori“ u Sumartinu, posvećen izumitelju koji je revolucionirao ribarstvo svojim inovativnim rješenjima. Centar prikazuje njegove izume, životnu priču i značaj za lokalnu zajednicu.

Ovaj događaj je važan za očuvanje lokalne kulturne baštine i tradicijske kuhinje, te potiče razvoj ruralnog turizma i jačanje identiteta naše zajednice. Veselimo se budućim radionicama i susretima koji nas povezuju s bogatstvom naše baštine.

Pročitajte još

Sretan i blagoslovljen Uskrs svima!!!

Učenici 1.c razreda ponovno u akciji

Učenici 1.c razreda ponovno u akciji

Učenici 1.c razreda danas su na Higijeni i ekologiji s nastavnicama Stjepanom Nižetić i Petrom Kokezom brali biljke u školskom dvorištu. Brali su divlji šipak, pčelinju metvicu, ružmarin i lovor. Nakon branja biljke u stavili u dehidrator na sušenje, te će od njih...

Europski dan jezika

Europski dan jezika

Učenici 3.a i 4.b razreda Srednje škole Bol obilježili su Europski dan jezika sa malim zakašnjenjem. Učenici su sa profesoricama Petrom Kokezom i Rovenom Trivanović prva dva sata u srijedu 8.10. 2025. proveli na plaži ispod škole i kroz aktivnost Find your date u...

Skip to content