Datum objave: 26. travnja 2024.
Kategorija: Novosti

DALMATINSKA MARENDA U SREDNJOJ ŠKOLI BOL

Srednja škola Bol je 25. travnja bila domaćin edukacije i master classa zajedničkog naziva Brendiranje turističkih destinacija kao cjelogodišnjih ili sezonskih gourmet destinacija u organizaciji TZ Splitsko- dalmatinske županije, TZ općine Bol i Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija u sklopu projekta Dalmatinska marenda.

Teorijski dio edukacije održali su Alma Harašić Bremec i Ive Cvitanić koji su jako zanimljivo približili prepoznatljivosti i posebnosti dalmatinske marende i upoznali prisutne s modalitetima promocije gourmet destinacije te ukazali na potencijal uključivanja brendirane gourmet ponude u programe manifestacija. Master class su održali poznati chef Željko Neven Bremec i pobjednik ovogodišnjeg Bisera mora Petar Vlak. Na oduševljenje prisutnih skuhali su janjetinu s bižima, pečenu tunu s verzotom i kaparima, frigane kozice, domaći kruh i rožatu. Svi prisutni su se složili da su opravdali
dobar glas koji ih prati pošto nisu mogli odlučiti koje jelo je najukusnije. U svakom slučaju hvala svima koji su sudjelovali i nadamo se da ovo neće biti zadnje druženje ovakve vrste.
Turistička zajednica Bol najavila je održavanje još ovakvih radionica za iznajmljivače, vlasnike ugostiteljskih objekata, hotelijere, predstavnike OPG -ova, kuhare, konobare, učenike, nastavnike i sve zainteresirane kako bi zajednički kreirali autohtoni i održivi proizvod.

Pročitajte još

Dubrovnik Royal Gourmet 04.02.-07.02.2025

Najavljena  trodnevna manifestacija posvećena umjetnosti hrane i pića na kojoj su jednako učenici i mentori i mentorice imali priliku za istraživanje, dijeljenje znanja i usavršavanje vještina uistinu je opravdala sva naša očekivanja. Osim  natjecanja,...

Natjecanje najboljih mladih barmena u Zagrebu

Veliki uspjeh naših učenica na najvećem natjecanju mladih barmena   Na natjecanju najboljih mladih barmena u Zagrebu učenice Srednje škole Bol Lena Karmelić, Marija Jozić, i Ena Zejnilhodžić još jedan put pokazale su veliko znanje i umijeće u pripremanju koktela. Na...

Skip to content