Datum objave: 18. veljače 2025.
Kategorija: Novosti | Vijesti

Najavljena  trodnevna manifestacija posvećena umjetnosti hrane i pića na kojoj su jednako učenici i mentori i mentorice imali priliku za istraživanje, dijeljenje znanja i usavršavanje vještina uistinu je opravdala sva naša očekivanja. Osim  natjecanja, sudionici su cijelo vrijeme imali priliku prisustvovati umjetnosti pripreme jela i pića kroz radionice, master classove i degustacije te se povezati s kolegama iz ugostiteljstva i turizma. 

Slijedom toga naši učenici su se natjecali u skoro svim disciplinama i natjecanjima: ugostiteljsko-turističkih škola, konobara i Chef’s table, chefova,  barmena i barista.

Program je bio zgusnut, a natjecanja su se odvijala na nekoliko lokacija, pa je trebalo i malo trke da se na sve stigne u pravo vrijeme i prikladno  dokumentira.

Učenice naše škole Marija Jozić i Ena Zejnilhodžić su već prekaljene natjecateljice koje su se i ovaj put okitile medaljama, ali su ovaj put imale pojačanje u liku i djelu Lene Karmelić i Lee Marinelić koje su se također izvrsno pozicionirale.

Evo i pregleda po kategorijama:

1.Duga barska mješavina

– Marija Jozić – zlatna medalja

– Lea Marinelić i Lena Karmelić – srebrne medalje

– Ena Zejnilhodžić – brončana medalja

2. Priprema i posluživanje tatar bifteka uz sljubljivanje i posluživanje vina

– Marija Jozić – zlatna medalja

– Ena Zejnilhodžić – srebrna medalja

3. Prepoznavanje 10 alkoholnih pića po mirisu i slaganje 8 oblika od platnenih ubrusa

– Lea Marinelić i Ena Zejnilhodžić – zlatne medalje

– Lena Karmelić i Marija Jozić – srebrne medalje

4. Jela od ribe

– Roko Pirija – brončana medalja

5. Jela od piletine

– Marko Andrić – srebrna medalja

6. Deserti

– Iva Pavlić – srebrna medalja

Posebna nagrada i pokal za najboljeg junior barmena natjecanja: Marija Jozić

Učenici 2.c, kuhari Iva, Roko i Marko koji su prvi put  sudjelovali  na ovakvom natjecanju su pokazali odlično znanje  i umijeće unatoč početnoj tremi i strahu pred žirijem u kojem je između ostalih sjedila i kulinarska veličina, svima poznati Stevo Karapandža.

Ovakva postignuća rezultat su predanog rada i posvećenosti učenika kao i mentorica Vesne Kovačević i Marijane Marić.

Iskrene čestitke učenicima i mentorima, a posebnu zahvalu upućujemo  i svim ostalim profesorima na strpljenju i razumijevanju kao i svima drugima koji su na bilo koji način omogućili odlazak na ovo natjecanje. 

Pročitajte još

Sretan i blagoslovljen Uskrs svima!!!

Prigovori na rezultate DM

Prema članku 43. Pravilnika o polaganju državne mature učenik odnosno pristupnik može podnijeti pisani prigovor na bodovanje ispita.

A. PRIGOVOR NA BODOVANJE ISPITA

Krajnji rok za ulaganje prigovora na bodovanje ispita je 11. srpnja 2025. u 12.00 sati.

Pisani prigovor na bodovanje ispita može se podnijeti u roku od 48 sati od objave rezultata ispita, a u njemu mora biti naznačeno na koji se zadatak odnosi te objašnjeno u čemu se sastoji nepravilnost.

Učenici prigovor na bodovanje ispita podnose školskom ispitnome povjerenstvu (ispitnom koordinatoru u školi).
Također, napominjemo da je prigovore za Hrvatski jezik potrebno odvojiti u slučaju da učenik ulaže prigovor na sažetak i na esej. U ovom slučaju, učenik ulaže dva prigovora, jedan na Hrvatski jezik – test i sažetak, a drugi na Hrvatski jezik – školski esej.
VAŽNO!

1. Prigovore je potrebno podnijeti putem sustava prema navednoj proceduri. Prigovori se ne dostavljaju e-poštom.
2. U prigovoru treba biti naveden broj zadatka, dobiveni bodovi te konkretan prigovor na bodovanje. U prigovoru treba jasno i argumentirano obrazložiti zbog čega se smatra da je došlo do pogreške u bodovanju.
3. Neće se razmatrati prigovori u kojima se navode privatni razlozi kao uzrok pogrešaka tijekom rješavanja ispita.
4. Neće se razmatrati prigovori u kojima je navedeno da je učenik odnosno pristupnik zaboravio ili nije stigao prepisati odgovore na zadatke višestrukoga izbora na list za odgovore.
5. Neće se razmatrati prigovori u kojima se traži ponovni pregled cijelog ispita jer učeniku „nedostaju jedan ili dva boda za prolaz“.

Skip to content