Dana kruha i zahvale za plodove zemlje u našoj Školi već nekoliko godina je centralni događaj mnogih listopadskih događanja. Tako paralelno svoj dan imaju kuhari i jabuke:), a sve skupa je prilika da posvijestimo važnost hrane, kruha, u stvarnom i prenesenom značenju. Posvijestiti si činjenicu da zbog svih onih koji su ovog trena gladni naša zahvalnost što imamo svega u izobilju bi trebala biti tim veća.
Vrijedni kuhari i komercijalisti su se i ovaj put iskazali šarenom trpezom za svoje kolege, ali i ne samo time:) Naime, nakon događanja ispred škole ostalo nam je dovoljno vremena da ranije pripremljene tacne s kolačima odnesemo do Staračkog doma i do legendarnog padre Iva i padre Josipa u Samostan.
I jedni i drugi su se iznimno obradovali, ne mogu se oteti dojmu, više našem posjetu i kratkom razgovoru s njima nego samoj hrani i kolačima. Ne treba pronicavost za prosuditi da su najvažnije stvari u životu, ipak besplatne: ljubazna riječ, blag pogled, veseo pozdrav, upit kako si…lekcija života, zahvalni smo:)
Najavljena trodnevna manifestacija posvećena umjetnosti hrane i pića na kojoj su jednako učenici i mentori i mentorice imali priliku za istraživanje, dijeljenje znanja i usavršavanje vještina uistinu je opravdala sva naša očekivanja. Osim natjecanja,...
31.siječnja održana je Noć muzeja u Dominikanskom samostanu u Bolu jer je zadnji petak u siječnju tradicionalno vezan za besplatne posjete muzejima diljem Hrvatske i to u bajkovitim večernjim i noćnim satima. Tako su bolski dominikanci, Turistička zajednica Bol...
Veliki uspjeh naših učenica na najvećem natjecanju mladih barmena Na natjecanju najboljih mladih barmena u Zagrebu učenice Srednje škole Bol Lena Karmelić, Marija Jozić, i Ena Zejnilhodžić još jedan put pokazale su veliko znanje i umijeće u pripremanju koktela. Na...