preskoči na sadržaj

Srednja škola Bol, Bol

 > Novosti
Vijesti

Budimpešta, Prag, Beč – studijsko putovanje-20. – 25.02.2023.

Autor: Petra Kokeza, Ivana Radolfi, 1. 3. 2023.

U organizaciji Sveučilišta u Splitu kao partnera projekta "Uspostave regionalnog centra kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva na studijsko putovanje u Mađarsku, Češku i Austriju otputovala je skupina predstavnika iz Turističko ugostiteljske škole, Split  (RCK Tuš Split-nositelj projekta) i partnerskih škola ( SŠ "Bol“ ,SŠ "Braća Radić"i SŠ "Blaž Jurjev Trogiranin") te predstavnici Sveučilišta u Splitu i Hrvatske gospodarske komore. Nastavnica Ivana Radolfi bila je predstavnica Srednje škole „Bol“. 

Prva dva dana predstavnici su proveli u Budimpešti gdje su uz panoramski i pješački razgled Budimpešte (u pratnji lokalnog vodiča) posjetili Budimsku tvrđavu, Ribarsku utvrdu, Crkvu Matijaša Korvina te slastičarnu Ruszwurm 

Predstavnici partneri prisustvovali su i zanimljivoj radionici kuhanja goveđe gulaš juhe i pilećeg paprikaša u hotelu „Mercure Budapest Korona“ uz stručno vodstvo chefa Jozsefa Grana.  

Treći dan i četvrti dan putovanja skupina je provela  u Pragu uz razgledavanje grada (Prašna brana, Celetna, Staromestske namesti, Tinska crkva, Katedrala sv.Vida, crkva i samostan sv. Jure i predivan Karlov most...) u pratnji lokalnog vodiča. 

 U Pragu je organiziran posjet jednoj od najstarijih praških pivnica „U Fleku(gdje je osnovan splitski nogometni klub „Hajduk“) te posjet Muzeju piva. 

Dan prije povratka (petak) polazi se za Beč gdje je pri samom dolasku organiziran posjet Cafe Rezidenz-u gdje je poslužen tradicionalni kolač koji je nastao u 18.stoljeću (štrudla od jabuke) te je služio kao klasično bečko pecivo na dvoru carice Marije Terezije. 

Priređen je razgled Beča (Zgrada secesije, Opera, Parlament, Graben, Hofburg..) uz pratnju lokalne vodičke koja je prenijela mnoštvo dojmljivih informacija vezanih uz glavni grad Austrije.  

Studijsko putovanje je završilo (u subotu) obilaskom proizvodnog pogona i tehnologije proizvodnje pekare i slastičarne „Der Mann“. Bečka pekara sa preko 160 godina tradicije veliku važnost pridaje ručnom oblikovanju tradicionalnih pekarskih proizvoda s naglaskom na svježinu i kvalitetu sirovina.  

Svi partneri su zaključili da je studijsko putovanje bilo iznimno dobro organizirano i od koristi. 




ERASMUS+

eTwinning

Projekt Divlji pijat

RCK

Kalendar
« Studeni 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Agencija za mobilnost

MZO

 

AZOO

ASOO

Centar izvrsnosti SDŽ

e-Lektire

CMS za škole logo
Srednja škola Bol, Bol / Bračka cesta 3, HR-21420 Bol / ss-bol.skole.hr / ured@ss-bol.skole.hr
preskoči na navigaciju