preskoči na sadržaj

Srednja škola Bol, Bol

Grčka

Erasmus – Kalamata

U sklopu ERASMUS+ projekta "Unapređivanje školskog vođenja" (Improving School Leadership) ravnateljica Sani Bodlović je zajedno s kolegama Darkom Trošeljom (Učenički dom Ante Brune Bušića, Zagreb)  i Sanjom Dravinski (Medicinska škola Osijek, Osijek) uspješno završila tečaj Educational Management and School Leadership koji je održan u grčkom gradu Kalamati od 09. do 15. veljače 2020. u organizaciji Areadne Lifelong Learning Centre iz Kalamate.

Cilj tečaja bio je osposobiti polaznike za stvaranje poticajnog okruženja za učenje produbljujući rukovoditeljske, komunikacijske i socijalne vještine. U okviru tečaja održana su razna predavanja u kombinaciji s praktičnim radionicama u kojima su polaznici unaprijedili znanja o djelotvornoj komunikaciji i suradnji s dionicima odgojno-obrazovne ustanove, poslovnom i pedagoškom vođenju odgojno-obrazovne ustanove, učinkovitom upravljanju ljudskim potencijalima te provođenju inovativnih pristupa u nastavnom procesu, upravljanju kriznim situacijama i konfliktima, upravljanju vlastitim vremenom, stresom, vrednovanju rada drugih i samovrednovanju osobnog rada.

Organiziran je posjet glazbenoj školi u Kalamati gdje su polaznici upoznali strukturu i organizaciju rada škole. Značajni su bili i edukacijski posjeti arheološkom nalazištu stare Mesinije i raznim drugim kulturnim i povijesnim ustanovama u Kalamati i okolici.
Pohađanjem ovog tečaja stečena su mnoga nova znanja i vještine u okviru upravljanja i vođenja školskom ustanovom, a sve naučeno moći će se implementirati u svakodnevnom radu škole.


O projektu

Udruzi hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja kao nacionalnom konzorciju odobren je projekt pod nazivom "Unapređivanje školskog vođenja" (Improving School Leadership) u okviru Erasmus+ KA1 aktivnosti. U tom projektu sudjeluje i naša ravnateljica Sani Bodlović.

Predsjednica Udruge Suzana Hitrec uputila je, početkom 2019. godine, poziv ravnateljima svih srednjoškolskih ustanova Republike Hrvatske da se jave za sudjelovanje u projektu. Zainteresirani ravnatelji priložili su dokumentaciju, motivacijsko pismo te materijale o izabranom tečaju. Svi koji su se prijavili uključeni su u projekt.

Projektom se prvenstveno želi podići razina kompetencija vođenja, rukovođenja i upravljanja školskom ustanovom temeljem preporuke o ključnim kompetencijama za cjeloživotno učenje od Vijeća Europske Unije od 22. svibnja 2018.. Preporuke se odnose na pojačanje razine digitalne kompetencije, pojačanje razine jezičnih kompetencija u poslovnom i drugom okružju i podržavanje učenja jezika važnih za radne i ostale situacije koje mogu doprinijeti komunikaciji i suradnji s drugim zemljama.

Stečene kompetencije školskog vođenja ravnatelji će primijeniti u razvoju srednjoškolske ustanove te u  radu Udruge hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja odnosno ostvarenja petog cilja Strategije obrazovanja.

Sudionici projekta su ravnatelji 20 srednjih škola i učeničkih domova iz cijele Hrvatske. Ravnatelji će u sklopu projekta tijekom 2019./2020. otići na usavršavanje u nekoliko europskih zemalja.

Nadamo se novim znanjima i usavršavanju naših vještina. Veselimo se svakom novom projektu naše škole.


ERASMUS+

eTwinning

Projekt Divlji pijat

Kalendar
« Rujan 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Agencija za mobilnost

MZO

 

AZOO

ASOO

Centar izvrsnosti SDŽ

e-Lektire

CMS za škole logo
Srednja škola Bol, Bol / Bračka cesta 3, HR-21420 Bol / ss-bol.skole.hr / ured@ss-bol.skole.hr
preskoči na navigaciju