preskoči na sadržaj

Srednja škola Bol, Bol

Školska godina 2019./2020.

Dana 28.10.2019. godine pod vodstvom domara Lea naši učenici su sudjelovali u branju maslina u okolici Učeničkog doma.

Kad god nam vremenske prilike dozvole igramo odbojku na igralištu pa smo tako 27.01.2020. igrali i kada je pao mrak.

17.01.2020. smo intenzivno učili i pripremali se za nove izazove u drugom polugodištu.

Dana 04.02.2020. ploču koja nam služi za listu dežurnih učenika smo iskoristili i igrali društvenu igru pictionary.

 

Dana 14.03.2020. naši učenici su napustili učenički dom zbog obustave rada škole poradi pojave corona virusa u državi. Nastava na daljinu nam je onemogućila druženje s našim učenicima i učenicama koji su smješteni u Učeničkom domu Srednje škole Bol pa smo bili potaknuti kreirati virtualni Učenički dom. U virtualnom kanalu pokrenuli smo natječaj za najbolju fotografiju te svakog tjedna mijenjamo temu.

Zahvalnica za najbolju fotografiju na temu: Pogled s prozora

 

Zahvalnica za najbolju fotografiju na temu: Slike iz doma

Zahvalnica za najbolju fotografiju na temu: Selfi u doba korone

 

I dalje smo u kontaktu s našim učenicima ali u drugačijem obliku.

 

 


 

2019./2020. šk.god. planiramo upisati učenike u 4 programa:

 • Opća gimnazija
 • Turizam i ugostiteljstvo
  • Turističko-hotelijerski komercijalist (četverogodišnji strukovni program)
  • Kuhar/konobar (trogodišnji strukovni program, kombinirani razred)

Obzirom na mali broj učenika završnih razreda bračkih osnovnih škola koje gravitiraju našoj, a u cilju boljih upisa, okrenuli smo se školama izvan otoka Brača. S ovim projektom smo započeli prošle školske godine te smo pri upisu postigli odlične rezultate. Našu školu trenutno pohađaju učenici iz 15 županija, a upravo ta raznolikost je doprinijela kvalitetnijem pristupu odgoju i obrazovanju naše djece na što smo izuzetno ponosni.

Naš projekt ima nekoliko ključnih točaka:

 • Svi učenici koji ispunjavaju uvjete za upis u učenički dom ostvariti će pravo na potpuno besplatan smještaj i prehranu u našem novom učeničkom domu jer Općina Bol sufinancira njihove troškove;
 • Učenici koji upišu program za zanimanje kuhar ili konobar ostvaruju pravo na punu stipendiju od 1.200,00kn mjesečno. Stipendiju osiguravaju hotelska poduzeća Zlatni rat d.d. (dio Blue Sun Hotela, Hrvatska) i Bretanide Resort d.d. Učenicima je osigurana praktična nastava, zaposlenje i smještaj tijekom školovanja u ljetnim mjesecima. Također im je osiguran stalan posao i smještaj nakon završenog obrazovanja;
 • Učenici koji upišu program za zanimanje Turističko-hotelijerski komercijalist imaju mogućnost polaganja državne mature i upisa na željene studijske programe. Ukoliko ne žele nastaviti obrazovanje imaju mogućnost stalnog zaposlenja uz osiguran smještaj u hotelskim poduzećima Zlatni rat d.d., Bretanide Resort d.d. ili nekom drugom bolskom hotelu;
 • Učenici koji upišu Opću gimnaziju zasigurno će uspješno položiti ispite državne mature i upisati željeni fakultet obzirom da naši učenici već godinama ostvaruju odlične rezultate.
 • Svi učenici koji upišu našu Školu dobit će na korištenje novi laptop ili tablet čime im osiguravamo pristup svim digitalnim obrazovnim sadržajima.

Ovaj projekt ima punu podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja, Splitsko-dalmatinske županije, Općine Bol, bolskih gospodarskih subjekata i cijele lokalne zajednice.

 


Što sve radimo u domu 2018./2019.

****07. listopada 2018. godine šetnja Bolom obasjanim suncem.

****PRIPREME ZA BOŽIĆ---- Dana 08.12. 2018. godine održali smo božićnu radionicu u Učeničkom domu SŠ Bol pod vodstvom odgajateljice Frančeske Mladinić. Na radionici su sudjelovali svi učenici koji se nalaze u Učeničkom domu jer je svatko od njih odabrao jedan zadatak. Cilj radionice je bio ukrašavanje učeničkog doma i zajedničko druženje.