preskoči na sadržaj

Srednja škola Bol, Bol

 > Škola
O školi

Srednja škola Bol nalazi se  na zapadnom dijelu Bola, u blizini mora odmah  iznad šetnice koja vodi do Zlatnog rata. Svaka učionica ima računalo, projektor i pristup internetu, a u sklopu projekta e-Škole dobili smo modernu opremu nužnu za digitalizaciju nastavnog procesa. Svi naši učenici i nastavnici imaju prijenosna računala ili tablete. Uz bogatu knjižnicu i informatički kabinet, škola ima moderno opremljen kabinet za kuharstvo i posluživanje. Prostor za praktikum na izdvojenoj lokaciji darovala je školi plemenita gospođa Dora Radić Thomann. U sastavu škole nalazi se učenički dom koji je renoviran i moderno opremljen.

Posljednjih godina postojao je negativan trend pri upisima u našu Školu zbog smanjenja broja učenika u bračkim osnovnim školama koje nam gravitiraju. Od 2000 godine nismo upisivali učenike u smjerove kuhar i konobar zbog nedostatka interesa za obrazovanjem u tim zanimanjima. Na području Općine Bol svjedoci smo kontinuiranog porasta turističke potražnje što prati i povećanje ponude, a to je rezultiralo velikim deficitom stručnog kadra, posebno kuhara i konobara.

Otvaranjem učeničkog doma i uvođenjem novih obrazovnih programa za zanimanje kuhar i konobar osigurali smo potrebnu stabilnost Škole u maloj sredini, zadovoljili potrebe lokalne i regionalne zajednice za stručnom i mladom radnom snagom neophodnom za gospodarski rast i razvoj. Sve smo to postigli u suradnji s Općinom Bol koja je omogućila besplatan smještaj i prehranu učenicima koji nam dolaze iz raznih krajeva Hrvatske te hotelskim društvima (Sunce hoteli d.d. i Bretanide Resort d.o.o.) koji su osigurali stipendije kuharima i konobarima, a sve uz punu potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja te našeg osnivača Splitsko-dalmatinske županije.

Povećanje broja učenika omogućilo nam je i provođenje brojnih projekata od kojih treba istaknuti ERASMUS+ projekte u sklopu kojih naši učenici putuju diljem Europe te stječu dodatno iskustvo i znanje. Posebno smo ponosni na projekt vezan uz Mediteransku prehranu “Divlji pijat“ koji je uz brojne aktivnosti rezultirao izdavanjem istoimene knjige. Naši učenici su aktivni i uspješni u humanitarnom radu te redovito sudjeluju u kreativnim radionicama. Škola podržava umjetničke, kreativne i sportske sklonosti učenika kroz organizaciju učeničkih nastupa (književne večeri, izložbe, predstave i glazbeni nastupi) i natjecanja u školi i izvan nje.

Škola je dosada stekla niz priznanja i nagrada među kojima smo osobito ponosni na  Statuu „KRISTALNI ZLATNI RAT“ za obrazovanje kadrova za ugostiteljstvo i turizam, "Grb općine Bol“ za doprinos ugledu mjesta u zemlji i svijetu te Priznanje Bluesun hotels&resorts  za višegodišnju uspješnu suradnju i doprinos razvoju Društva.


ERASMUS+

eTwinning

Projekt Divlji pijat

Kalendar
« Rujan 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Agencija za mobilnost

MZO

 

AZOO

ASOO

Centar izvrsnosti SDŽ

e-Lektire

CMS za škole logo
Srednja škola Bol, Bol / Bračka cesta 3, HR-21420 Bol / ss-bol.skole.hr / ured@ss-bol.skole.hr
preskoči na navigaciju