DALMATINSKA MARENDA U SREDNJOJ ŠKOLI BOL
Autor: Ada Seferagić, Petra Kokeza, 26. 4. 2024.
Srednja škola Bol je 25. travnja bila domaćin edukacije i master classa zajedničkog naziva Brendiranje turističkih destinacija kao cjelogodišnjih ili sezonskih gourmet destinacija u organizaciji TZ Splitsko- dalmatinske županije, TZ općine Bol i Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija u sklopu projekta Dalmatinska marenda.
Teorijski dio edukacije održali su Alma Harašić Bremec i Ive Cvitanić koji su jako zanimljivo približili prepoznatljivosti i posebnosti dalmatinske marende i upoznali prisutne s modalitetima promocije gourmet destinacije te ukazali na potencijal uključivanja brendirane gourmet ponude u programe manifestacija. Master class su održali poznati chef Željko Neven Bremec i pobjednik ovogodišnjeg Bisera mora Petar Vlak. Na oduševljenje prisutnih skuhali su janjetinu s bižima, pečenu tunu s verzotom i kaparima, frigane kozice, domaći kruh i rožatu. Svi prisutni su se složili da su opravdali
dobar glas koji ih prati pošto nisu mogli odlučiti koje jelo je najukusnije. U svakom slučaju hvala svima koji su sudjelovali i nadamo se da ovo neće biti zadnje druženje ovakve vrste.
Turistička zajednica Bol najavila je održavanje još ovakvih radionica za iznajmljivače, vlasnike ugostiteljskih objekata, hotelijere, predstavnike OPG -ova, kuhare, konobare, učenike, nastavnike i sve zainteresirane kako bi zajednički kreirali autohtoni i održivi proizvod.
« Studeni 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |