Ovog vikenda od 12.05.- 14.05. na Visu u Komiži je održana 19. smotra ugostiteljskih škola Splitsko-dalmatinske županije.
Maturanti Luka Ćurin, Jakov Eterović i Nikola Eterović su opravdali ukazano povjerenje te uspješno i odgovorno prigotovili meni od tri slijeda za deset osoba.
Tema su autohtona jela, pa se na tanjurima našla nezaobilazna janjetina, a kako je vrijeme artičoka i boba savršeno smo ih sljubili s okusom mlade bračke janjetine.
Ipak, svih se dojmio i mali "Izlet" od tradicije, pa smo recept za muffine od boba ljubomorno čuvali
Komiža također ima svoje cvite kao desert, ali ruku na srce, naši su bili bolji!
I ljepši! I ukusniji! I mekši!
I da, malo smo subjektivni
Šarmom i gracioznošću prilikom miješanja cocktaila Nikola je oduševio publiku, a posebno je pripremio svoj B 52 za ravnateljicu viške škole i njeno društvo.
Također je bila zanimljiva radionica o ljekovitom bilju i njegovoj upotrebi u kozmetici i gastronomiji.
Svi sudionici uvijek željno iščekuju drugi dan Smotre: izlet, radionice, predavanja, ručak, prekrasno Biševo i Vis kakvo ne vide svi turisti...tako da jedva čekamo sljedeću godinu!
O tome što se dešavalo u Splitu na predstavljanju ćemo također saznati, ali ja imam obavezu istaknuti Ivanu Gojević, Ivanu Šesnić i Ružu Jozić koje su izbalansirale obaveze zadnjih dana u školi da u školskom kabinetu pripreme kanape sendviče i slatke zalogaje i ponesu ih u Split.
Svaka čast cure!
Maturanti završavaju u velikom stilu, zar ne!
Čekamo izvještaj iz Splita!
Fotografije možete pogledati u fotogaleriji na web stranici škole ili na
linku.