Maturanti 3.c razreda i praktična nastava
Autor: Petra Kokeza, Vesna Kovačević, 16. 2. 2021.
Za početak smo se prisjetili postavljanja banketnog stola, a zatim smo spomenuli frape i počastili se slasnim receptom prof. Vesne „frape od banane“. Nakon toga smo pripremili konobarski radni stol, stol za spravljanje koktela te stolove za goste.
Donijeli smo sav potreban inventar za spravljanje koktela, dekoracije te pića koje ćemo koristiti za spravljanje koktela. Nakon cjelokupne pripreme i probnih uputa za rad sa shakerom, svatko od nas je napravio po neki koktel te smo ih dekorirali i prokomentirali. Potom smo ih poslužili i tako vježbali rad sa poslužavniokom. Svatko od nas je poslužio svoja četiri gosta koktelom. Nakon završenog zadatka pospremili smo svoje radne jedinice i inventar koji smo koristili za spravljanje koktela. Bilo nam je jako zanimljivo spajati razne okuse i dobivati nove.
Puno zabave, dobrog rada i vještog znanja usvojili smo toga dana.
« Studeni 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |