Novosti- mediteranska prehrana
Autor: Ada Seferagić, Petra Kokeza, 11. 3. 2022.
U hranu, prehranu nekog naroda utkano je puno toga i iz nje se može puno iščitati. Mediteranska prehrana je više od liste sastojaka ili popisa jela. Ona je zbir znanja, vještina i tradicija koja predstavlja kulturu života na Sredozemlju. Hrvatska zajedno s Ciprom, Španjolskom, Portugalom, Grčkom, Italijom i Marokom dijeli mediteransku prehranu kao baštinu, koja je 2013. uvrštena u UNESCO-ov popis nematerijalne baštine čovječanstva. Treba napomenuti da je SŠ Bol sudionik u projektu Mediterranean Diet Croatia – Focal point te često promovira mediteransku prehranu kao dio projekta Divlji pijat.
Na stranici https://mediterraneandietunesco.org/ koja je rezultat zajedničkog rada i napora mreže zemalja upisnica ovog nematerijalnog kulturnog dobra na listu UNESCO-a možete pratiti sve o
dobrim praksama, aktivnostima promocije, zaštite, edukacije, recepte, događanja i vijesti iz spomenutih sedam zemalja.
Za više informacija možete posjetiti stranicu i pretplatiti se na newsletter.
Na poveznici https://mediterraneandietunesco.org/communities/croatia/croatia-initiatives/ možete pročitati članak o aktivnostima projekta Divlji pijat i udruge Imena koja je partner SŠ Bol na projektu.
« Studeni 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |