NEMATERIJALNA BAŠTINA MEDITERANSKE PREHRANE
Autor: Ada Seferagić, Petra Kokeza, 3. 2. 2023.
Na poziv Ministarstva kulture i medija izrađen je izvještaj o provedenim aktivnostima na zaštiti i očuvanju nematerijalne kulturne baštine Mediteranske prehrane u 2022.
Slijedom upisa Mediteranske prehrane na UNESCO-ovu Reprezentativnu listu nematerijalne baštine čovječanstva 2013. uključene zemlje članice i njihove amblematske zajednice u Hrvatskoj (o. Brač i Hvar), Cipru (Agros), Grčkoj (Koroni), ltaliji (Cilento), Maroko (Chefchaouen), Portugalu (Tavira) i Španjolskoj (Soria), obvezale su se na provedbu koordiniranih i zajedničkih aktivnosti na očuvanju i promociji Mediteranske prehrane. Izvještaj je prezentiran na online koordinacijskom sastanku 7
zemalja te se isti nalazi u prilogu.
Poziv_za_pregled_aktivnosti_ocuvanja_Mediteranske_prehrane_-_2022.docx (3.38 MB)
Aktivnosti_Mediteranske_prehrane_2022_-_prezentacija_eng.pdf (3.88 MB)
« Studeni 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |